Kadayıflı Muhallebi Tarifi

1 Mart 2015 Pazar Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler 350 gr kadar tel kadayıf, 3 yemek kaşığı tereyağ, 5 yemek kaşığı toz şeker, 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz, Muhallebisi için: 1 litre süt, 4 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 adet yumurta sarısı, 1 paket sıvı krema (200 ml) Kadayıflı Muhallebi Yapılışı Kadayıfı ince ince kırıyoruz (kolay kırılabilmesi için 2 saat derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencerede veya geniş bir teflon tavada tere yağını eritelim. Eriyen yağın üzerine şekeri ve kadayıfları ekleyerek kadayıflar pembeleşinceye kadar kavuralım. Üzerine cevizi ilave edelim ve 2 – 3 dakika daha kavurup ocaktan alalım. (Kadayıfları ocaktan alıp tencerede bırakırsak kızarmaya devam edecektir. Bu nedenle ya karıştırmaya devam edelim, ya da başka bir kaba alıp soğumasını sağlayalım). Muhallebiyi hazırlamak için: Krema ve vanilya hariç, diğer tüm muhallebi malzemelerini tencereye alıp karıştırarak pişirelim. Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alıp 10-15 dakika soğumaya bırakalım. Daha sonra vanilyayı ve sıvı kremayı ilave edelim ve mikser ile pürüzsüz olana dek 4 – 5 dakika çırpalım. Yaklaşık 30 cm’lik bir borcama kızarttığımız kadayıfların yarısını dökelim ve borcamın tabanına yayalım. Kadayıfların üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökelim ve üstüne kalan kadayıfları serelim. Kadayıflı muhallebi tatlımızı soğuyana dek dışarıda bekletelim ve soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım. Kreması ince olsun isterseniz daha büyük dikdörtgen borcam kullanabilirsiniz. Kreması kalın olsun isterseniz verdiğimiz ölçüdeki borcam uygun oluyor.