Browni Kek Tarifi

24 Şubat 2015 Salı Browni Kek İçin Malzemeler: 4 adet yumurta, 2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt, 50 gr. kakao, 100 gr. bitter çikolata, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 su bardağı un. Browni Kek Tarifi Yumurtayı ve şekeri koyu bir kıvama gelene kadar çırpalım. Sıvı yağı, sütü, benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ve kakaoyu ilave edip çırpmaya devam edelim. Hazırladığımız karışımdan daha sonra kekin üzerine dökmek üzere 1.5 su bardağı ayıralım. Kalan karışımın içerisine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpalım. Yağladığınız kare borcama hazırladığımız browni kek hamurunu dökelim ve 180 derece önceden ısıttığımız fırında pişirelim. Fırından çıkardığımız kekin üzerine daha önceden ayırmış olduğumuz sosu döküp, fırçayla kekin üzerine yayalım. Browni kekimizin üzerini ceviz veya hindistancevizi ile süsleyerek buzdolabında bir kaç saat dinlendirip servis yapabiliriz.