Şerbetli Irmik Tatlisi Tarifi

24 Şubat 2015 Salı Malzemeler 3 yumurta 3 çay bardağı un 3 çay bardağı irmik 3 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı şeker 2 paket kabartma tozu 2 paket vanilya Şerbeti: 4,5 Su bardağı su 4,5 Su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı limon Tarif Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu, irmiği, , kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım. Hamuru, yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım. 180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğutuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dak. şerbetini emmesini sağlayın. Dilimleyip üstüne istediğiniz gibi süsleyin. Afiyet Olsun irmik helvası,şerbetli irmik tatlısı,irmik tatlısı tarifi,sütlü irmik tatlısı,revani,irmik tatlısı nasıl yapılır,irmik tatlısı oktay usta,sütlü irmik tatlısı oktay usta