Yoğurtlu Patlıcan Yatağında Tavuk

24 Şubat 2015 Salı Malzemeler 500 gr tavuk göğsü 1 kavanoz közlenmiş patlıcan 1 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak Marinesi için: Yarım çay bardağı yağ Yarım çay bardağı süt Kırmızı toz biber, köri Hazırlanış Tavuklar jülyen doğranır. Marine için malzemeler karıştırılıp tavuklar bu sosun içinde 4-5 saat bekletilir. Közlenmiş patlıcan nda ezilerek kavrulur. Tavuk ısınmış tencere veya tavaya alınıp ağzı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar arada karıştırılarak pişirilir. 1 tatlı kaşığı salça 1 çay bardağı sıcak suyla ezilir. Tavukların üstüne eklenir. Suyu çekinceye kadar pişirilir. Yoğurt ve ezilmiş sarımsak karıştırılıp patlıcanın üzerine dökülür. Yoğurdun üstüne kavrulan tavuklar konulup servis edilir. Afiyet olsun. Not: Bu tarifte Teremyağ Gurme Kaymaklı reklam çalışması vardır. Tarif için bu marka tereyağı şart değildir.