Türlü Tarifi İçin Malzemeler :
- 3 adet orta boy patates,
- 1 adet patlıcan,
- Taze fasulye ( 2 avuç tutamıyla ),
- 2 orta boy soğan,
- 4 orta domates,
- 2 tane sivri biber,
- 8-9 tane sarımsak,
- 1 yemek kaşığı salça,
- Su,
- Tuz,
- Karabiber,
- Sıvı yağ,
- 1 yemek kaşığı tereyağı.
Türlü Yemeği Yapılışı
İlk önce tencerenin en altına iri doğradığımız soğanları dizelim.
Üzerine sırasıyla sivri biberleri sonra taze fasulyeleri, 2 adet doğranmış domatesi ve sarımsakların yarısını, sonra küp küp doğradığımız patatesleri, sonra küçük küçük doğradığımız patlıcanları, en üste de geri kalan 2 adet doğranmış domatesi ve sarımsakları ilave edelim.
En son olarak sıvı yağı sebzelerin üzerine gezdirelim.
1 yemek kaşığı tereyağını yemeğin üzerine koyalım.
Bol sarımsaklı ve bol domatesli olunca yemeğimiz daha lezzetli oluyor.
2 çorba kasesi hazırladığımız salçalı ve tuzlu suyu yemeğin üzerine döküp, orta hararetli ateşte yavaş yavaş pişirelim.
Türlü yemeğimiz piştikten sonra sıcak olarak servis yapabiliriz. Tarifimizin ölçüleri 4 – 5 kişiliktir. (1′er porsiyon).